Mc'FLY napisał(a):
Nic nie sprawia mi tyle radości jak ZJS i jego wywody zwane też czasami tanimi i płytkimi spekulacjami.
Ach mój drogi Mc'FLY! Zawsze mogę na ciebie liczyć, jak na Zawiszę! Bo któż inny tak wnikliwie nie oświeci mnie prawdami objawionymy przez Proroków Mniejszych i Większych michnikowszczyzny skupionych w "salonie"? Otóż w przedmiotowej sprawie, kiedy ty faszerowałeś się sensacjami reżymowych i komercyjnych telewizji pokazujących zmanipulowany obraz wydarzeń- do znudzenia pokazywane te same sekwencje wydarzeń- ja będąc gościnnie u przyjacół, wybrałem się z nimi na manifestację i przez kilkadziesiąt minut obserwowałem imponujący przemarsz około 30 tys. ludzi. Ty zapewne w tym czasie w swojej ulubionej telewizorni widziałeś nawalankę grupek chuliganów z policją ? Przy czym miałem wrażenie doskonałej inscenizacji pod kamery.I co ma do tego Pośpieszalski ?To, że ma inne poglądy, niż przyjęte za poprawne ?Ja naprawdę jestem impregnowany na każdą propagandę.
Filmy z manifestacji można obejrzeć w przekazie internetowym niezależnych telewizji, więc sobie popatrz.Zaprawdę powiadam ci, nie doceniasz mnie Mc'FLY ! Ja braciszku po pierwsze - nie wierzę w wiadomości nie zdementowane, po drugie - mam ograniczone zaufanie do każdej władzy , DO KAŻDEJ ! Zwłaszcza tej pochodzącej z sojuszu komunistów z wyselekcjowanymy styropinowymi bohaterami.Mam nadzieję, że twoja inteligencja pojmuje o czym piszę ?
P.S Mam wrażenie,że należymy do dwóch różnych narodów jak to już nieraz nad Wisłą bywało.Przykład- narracja o powojennej historii Polski: z kim się utożsamiamy z sowiecką agenturą budującą PRL, czy z żołnierzami podziemia walczącymi na śmierć z renegatami ?
PRO FIDE REGE ET LEGE