Forum WM.pl

Forum Warmińsko-Mazurskiego Portalu Regionalnego
Teraz jest Wt wrz 02, 2014 6:37 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie moge odtwarzać filmów! Pomocy!
PostNapisane: Pn sie 13, 2007 8:05 pm 
Nie moge odtwarzać filmów. :( Mam windows vista i ma wielki problem. Nie moge odtwarzać filmów na windows media player ani na innych odtwarzaczach. Gdy próbuje włączyć film z płtki wyświetla mi się coś takiego: "Program Windows Media Player nie może odtworzyć dysku wideo DVD. Być może trzeba dostosować ustawienia wyświetlania systemu Windows. W Panelu sterowania otwórz ustawienia wyświetlania, a następnie zmniejsz ustawienia rozdzielczości ekranu i jakości kolorów." Zmniejszała rozdZielczość i jakość kolorów, ale to nic nie dało, a gdy odtwarzam filmy zapisane na dysku wyświetla sią:"Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Odtwarzacz może nie obsługiwać tego typu pliku lub kodera-dekodera użytego do skompresowania pliku." Słabo się znam na komputerach. Błagoma pomóżcie :!:


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 14, 2007 1:12 pm 
Zdobywca
Zdobywca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 10, 2004 5:13 pm
Posty: 1841
brakuje Ci kodeków. zrób tak.
ściągnij sobie subedit bez kodeków(!): subedit
następnie ściągnij sobie pakiet ffdshow: ffdshow
w zasadzie to Ci wystarczy żeby oglądać większość filmów. osobiście polecam ściągnąć jeszcze pakiet real alternative, który zawiera kodek rmvb oraz media player classic, który to bez problemu otwiera praktycznie każdy film: real alternative

jeśli to wszystko zainstalujesz filmy powinny chodzić Ci bez problemu. nie używaj windows media player bo to za przeproszeniem shit do niczego.
jeśli po tym zabiegu filmy dalej nie będą chciały chodzić to zmien windowsa na xp, bo vista to niedopracowany chłam. wprowadził całkowicie nowe środowisko i są problemy z dzialaniem programów. poza tym vista oprócz graficznych wodotrysków nie wprowadza nic nowego...

pozdrawiam
misiek

_________________
Regulamin Forum
szukajka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 15, 2007 12:04 pm 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 13, 2004 8:03 pm
Posty: 476
Lokalizacja: stąd
misiekalfa napisał(a):
jeśli po tym zabiegu filmy dalej nie będą chciały chodzić to zmien windowsa na xp, bo vista to niedopracowany chłam. wprowadził całkowicie nowe środowisko i są problemy z dzialaniem programów. poza tym vista oprócz graficznych wodotrysków nie wprowadza nic nowego...

Dobre rady zawsze w cenie.. :lol: Używasz Visty czy wiedzę czerpiesz z innych forów?

A co do kodeków to zamiast opisanych wyżej kilku instalek polecam jedną, zawierającą wszystko co potrzebne: http://www.codecguide.com/download_mega.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 15, 2007 12:56 pm 
Zdobywca
Zdobywca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 10, 2004 5:13 pm
Posty: 1841
używałem...

cóż, może i ma wszystko, użytkownik sam zdecyduje. podałem to co sprawdziłem i z wielu różnych zestawów kodeków opisana przeze mnie opcja działała najlepiej i odtwarzała praktycznie wszystkie pliki wideo

_________________
Regulamin Forum
szukajka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 12:08 am 
Nałogowiec
Nałogowiec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 13, 2004 8:03 pm
Posty: 476
Lokalizacja: stąd
Jednak zainstalowanie jednej aplikacji jest dużo prostsze niż pobieranie i instalowanie kilku, z różnych źródeł - tym bardziej dla mało zaawansowanego użytkownika. Także Gooosiu, ściągnij i zainstaluj TO. Jeżeli nie pomoże napisz tutaj i nie słuchaj kolegi, że XP jest lepszy... ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 19, 2007 9:18 pm 
Ściągnęłam to opragramowanie, które podał zicoo, ale to nic nie dało.. Dalej jest to samo.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 22, 2007 11:04 pm 
Co moge jeszcze zrobić jak to nie pomaga?


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 23, 2007 1:06 am 
Wyrzuć w cholerę tą najdroższą betę świata i polecam zainstalować Linuxa. Na początek niech będzie Ubuntu.

Pozdrawiam!


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 23, 2007 11:42 am 
Zdobywca
Zdobywca
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sty 10, 2004 5:13 pm
Posty: 1841
guzik15 napisał(a):
Wyrzuć w cholerę tą najdroższą betę świata i polecam zainstalować Linuxa. Na początek niech będzie Ubuntu.


tylko że widzisz, Gooosia napisała

[quote=Gooosia]Słabo się znam na komputerach.[/quote]

więc z linuxem będzie miała jeszcze większe problemy niz z tą vistą...

pozdrawiam
misiek

_________________
Regulamin Forum
szukajka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 24, 2007 8:06 am 
Forumowy As
Forumowy As
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 04, 2005 9:28 pm
Posty: 1336
Lokalizacja: skazana na niepowodzenie
misiekalfa napisał(a):
guzik15 napisał(a):
Wyrzuć w cholerę tą najdroższą betę świata i polecam zainstalować Linuxa. Na początek niech będzie Ubuntu.



więc z linuxem będzie miała jeszcze większe problemy niz z tą vistą...

pozdrawiam
misiek


No właśnie, kolega guzik zapewne nie dostrzega, że dystrybucja Ubuntu także nie ma kodeków i trzeba je ściągnąć i zainstalować. Pomijam już kwestie, rozwiązywalne wprawdzie, kłopotów z samym rozpoznaniem niektórych składników sprzętowych. Rozwiązywalne, ale dla użytkownika średnio zaawansowanego - gooosia takim nie jest.

Zatem:
0. musisz mieć uprawnienia administratora w systemie czyli konto z prawami administratora
1. ściągnij to o czym pisał misiekalfa z tą małą modyfikacją że wersję z kodekami http://matinf.pcz.pl/~subedit/download/ ... nstall.exe
i zainstaluj (2x klik po ściągnięciu) i postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie.
2. ściągnij patch dla Visty http://matinf.pcz.pl/~subedit/download/ ... ppatch.exe
i zainstaluj podobnie jak powyższe.
3. Ciesz się i pilnuj, by filmy które oglądasz nie były "piratami"

Pozdrawiam

_________________
- Jam częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N wrz 02, 2007 10:15 pm 
Hej ;)) Wiecie co mam dość podobny problem, z tą róznicą że mi wszystko się odtwarza tylko że bez obrazu ;/;/ sam dźwięk ;((
Wiecie co może mam z tym zrobić ??
Z gory thx ;**


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 03, 2007 12:52 pm 
Forumowy As
Forumowy As
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 04, 2005 9:28 pm
Posty: 1336
Lokalizacja: skazana na niepowodzenie
PoOoLcIa napisał(a):
Hej ;)) Wiecie co mam dość podobny problem, z tą róznicą że mi wszystko się odtwarza tylko że bez obrazu ;/;/ sam dźwięk ;((
Wiecie co może mam z tym zrobić ??
Z gory thx ;**

Przyczyna i rozwiązanie dokładnie takie samo - jeśli nie masz visty to bez patcha (pkt.2).

_________________
- Jam częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 6:18 pm 
Witam wszystkich. Niestety wasze porady nie są do końca skuteczne:/ Mam podobny problem- subedit uważa, że nie mam zaintalowanych żadnych kodeków, co jest nie prawdą. Mam kodeki w postaci ACE mega codek pack, fdfdshow, patch subedita do visty. SubEdit jednak nic nie odtwarza. Tak samo nie działa windows media player, bestplayer i zoomplayer. Jedynie windows media player classic odtwarza pliki rmvb, lecz nie odtwarza avi. Czy ktoś ma pojęcie co się może dziać? Grzebałem trochę w systemie, wywaliłem parę zbędnych mi programów dołączonych do visty, lecz nie pamiętam dokładnie jakich:/ po tym jednak przestała mi działać także wbudowana kamera do laptopa- uprzedzam pytanie oprogramowanie jest zainstalowane. Wydawało mi się, że nie wywaliłem nic potrzebnego- gierki działają więc to nie stery do grafiki:/ Jak ktoś jest w stanie to bardzo proszę o pomoc!


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 7:42 am 
Forumowy As
Forumowy As
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 04, 2005 9:28 pm
Posty: 1336
Lokalizacja: skazana na niepowodzenie
pawlo1985 napisał(a):
Mam kodeki w postaci ACE mega codek pack, fdfdshow, patch subedita do visty. SubEdit jednak nic nie odtwarza. Tak samo nie działa windows media player, bestplayer i zoomplayer. Jedynie windows media player classic odtwarza pliki rmvb, lecz nie odtwarza avi. Czy ktoś ma pojęcie co się może dziać? Grzebałem trochę w systemie, wywaliłem parę zbędnych mi programów dołączonych do visty, lecz nie pamiętam dokładnie jakich:/

1. a kto ci nakłamał, że ACE mega codek pack chodzi pod Vistą? Dotychczas zauważyłem, że bez problemów działa tylko pod XP.
2. Skoro powywalałeś i nawet nie wiesz co to my ci już nie pomożemy - kamera wbudowana w lapa (czyżby ASUS?) jest w 99% na łączu USB i niestety z takimi urządzeniami a raczej z reinstalacją sterów jest kłopot. Piszesz że oprogramowanie do kamery masz - a sterowniki? czy system "widzi" to urządzenie?

_________________
- Jam częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 5:22 pm 
woland napisał(a):
No właśnie, kolega guzik zapewne nie dostrzega, że dystrybucja Ubuntu także nie ma kodeków i trzeba je ściągnąć i zainstalować. Pomijam już kwestie, rozwiązywalne wprawdzie, kłopotów z samym rozpoznaniem niektórych składników sprzętowych. Rozwiązywalne, ale dla użytkownika średnio zaawansowanego - gooosia takim nie jest.


Do wolanda i misiekalfa:

Śmiem twierdzić, że nie mieliście nigdy styczności z Linuksem, a jeśli tak to bardzo dawno? Dobra wiadomość dla Was, trochę się pozmieniało ;). Niektórzy mówią, że Ubuntu, to taki odpowiednik Windowsa na Linuksie tyle że... PROSTSZY! Wiecie na czym polega instalacja kodeków w Ubuntu? Odpalasz player'a i wyskakuje Ci komunikat: "Potrzebujesz takich i takich kodeków, czy chcesz je teraz zainstalować?". Wyświetla ci się lista i możesz sobie odznaczyć/zaznaczyć te które potrzebujesz (automatycznie zaznacza ci te, potrzebne do odtworzenia filmu). Polecam raczkującym w Linuksie sprawdzić tę dystrybucję, myślę że skutecznie Was odciągnie od windowsa.

Co do sprzętu, masz rację, jakieś problemy pojawić się mogą, tyle że musi być on naprawdę egzotyczny ;).

Druga sprawa: do wszystkich tych którzy poinstalowali miliony kodeków i dziwią się czemu im nic nie działa. Konflikty i jeszcze raz konflikty. Trzeba na to uważać! Nie powiem Wam co macie zrobić, bo już dawno problem z kodekami mnie nie dotyczy i w temacie niestety/stety nie jestem.

Pozdrawiam Was!


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Edytor Sp. z o.o. informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie, w szczególności w przypadku zgłoszenia nadużycia, do usuwania treści sprzecznych z prawem, treści reklamowych, treści wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej czy też propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

Przypominamy, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną. Uczestnicy Forum wm.pl poprzez umieszczenie swoich komentarzy i opinii na stronach Forum wyrażają zgodę na publikowanie tych treści na łamach "Gazety Olsztyńskiej" oraz w innych mediach wydawanych przez Edytor Sp. z o.o. i Wydawcę Olsztyn Sp. z o.o.

Gazeta Olsztyńska Dziennik Elbl‘ski Portal Warmii i Mazur WM.pl Wypoczynek na Mazurach MojeMazury.pl Portal Orientacja.pl Nasz Olsztyniak Nasz Elbląg Nasz Ełk Fundacja Przyszłość dla dzieci Olsztyński Portal Studencki
POWERED_BY